Ekm

CODE WEEK Haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle kodlama yaptık. Kodlamanın öneminden bahsederek neler yapılabilecekerinden bahseden Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz daha sonra Özel Eğitim Bilgisayar bölümü öğrencilerimiz ile de Adobe Fireworks programını kullanarak resim yaparak etkinliği eğlenceli hale getirdik.

Ekm

ŞEhit Osman Belkaya Anadolu İmamhatip Lİsesi ile birlikte organize ettiğimiz TÜBİTAK Bilim Söyleşileri başvurumuz kabul edilmiştir.

Etkinlik kapsamında Aksaray Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayfer MENTEŞ okulumuz öğrencileri ile bir araya gelerek ''Küresel Isınma ve İklim Değişikliği - Çevremizdeki Kimya'' konusunda seminer verecektir.

Planlanan Etkinlik Tarihi: 27.10.2023

Planlanan Etkinlik Saati: 14:00

Planlanan Etkinlik Yeri: Şefaatli Kaymakamlığı Konferans Salonu

Konuşmacı: Prof. Dr. Ayten MENTEŞ

Seminer Konusu: Küresel Isınma ve İklim Değişikliği - Çevremizdeki Kimya

Ekm

Şefaatli İtfaaiyesi okulumuz bahçesinde yangın tatbikatı yaptı. Yangın tahliye ve söndürme Tatbikatına İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Çaylı'da katıldı.

Ekm

13 Ekim Uluslararası Afet Riskinin Azaltılması Günü.

Okulumuzda Deprem Tatbikatı Yapıldı. Deprem uyarısını ardından "Çök-Kapan-Tutun - Sakin Ol" ilkesiyle uygun pozisyon aldık. Daha sonra tahliye duyurusu ile okulu tahliye ederek, toplanma alanına gidilmistir.

Ağu

Görev yeri değişikliği nedeniyle okulumuzdan ayrılan  değerli Beden Egitimi Öğretmenimiz Gamzenur Dumlupınar'a ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Yasemin Salihoğlu'na , okulumuzda çalıştıkları sürece verdikleri hizmetlerden dolayı İsmail Yeşilyurt MTAL ailesi olarak teşekkür eder, yeni görev yerlerinde mutluluklar ve başarılar dileriz.

Tem

Vatanımız için şehit olmuş 251 şehidimize ve gazilerimize minnet duyuyoruz. Şehitler ölmez vatan bölünmez..

Dünya genelinde eşi, benzeri görülmemiş bir direniş ile canını hiçe sayarak vatanı savunan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun..

Haz

Değerli velilerimiz, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okulumuzun düzenlediği Bahar Şenliği ve Mezuniyet törenimize davetlisiniz.

Mrt

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları açıklandı. İlçemiz İsmail Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Fatma Şeyda YAZAN danışmanlığında hazırlanan 2 adet proje 27.013 proje arasında en iyi 1.440 proje arasına girerek Kayseri Bölge Finallerine davet edildi. Yozgat genelinden 72 proje başvurusunun yapıldığı ve 9 adet projenin başarılı bulunarak bölge finallerine davet edildiği yarışmada 2 projenin ilçemiz İsmail Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden olması ilçemiz adına büyük bir sevinçtir. Projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimizi, danışman öğretmenimiz Fatma Şeyda YAZAN'ı ve okul müdürümüz Bayram YILMAZ'ı tebrik eder, başarıların devamını dileriz.

Mrt

Ramazan yardımlaşma ayıdır. Bu vesilesileyle insana değer verme, paylaşma, dayanışma, yardımlaşma, sevgi, saygı, birlik ve beraberlik gibi birçok ahlaki değeri her birimiz tekrar hatırlama vesilesi bulduk.Değerli öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz okulumuzda ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere ramazan kolisi hazırlanacaktır.

İmkanınız dahilinde bakliyat, yağ, şeker, çay, un, salça , makarna, kuru gıda vb yardımında bulunabilirsiniz. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Yardımlarınızı okulumuza teslim edebilirsiniz.

Mrt

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, toprağı vatan kılan tüm Ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

#18MartÇanakkaleZaferi

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşımızın kabulü kutlu olsun.

Ara

11.sınıf Bilgisayar bölümü öğrencilerimiz Çevre ve Enerji Teknojileri alanında Teknofest yarışmasına katıldı. Takımlarını oluşturarak başvuru formunu ve tanıtım videosunuu sisteme yüklediler. Yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyoruz.