T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
YOZGAT / ŞEFAATLİ - İsmail Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Özel Eğitim Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri Alanı; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.  Zihinsel yetersizliği/ otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. 

04-06-2020

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ TANIMI VE AMACI 

 

Bilişim Teknolojileri Alanı; Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Programcılığı dallarına ait yeterlilikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır. 

 

Bilişim Teknolojileri Alanı;  Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım dalını içermektedir.  

 

 

 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANININ DALLARI 

Bilgisayar Teknik Servisi Ve Web Tasarım Tanımı  Bilgisayar teknik servis ve web tasarım elemanı yardımcısının sahip olduğu;  bilgisayar montajı, işletim sistemi ve ofis programlarının kullanımı, bilgisayar temel bakımı, temel ağ işlemleri, lehimleme, web projesi temel düzenlemeler ve resimleri hazırlama ile ilgili mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 

Hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak bilgisayar teknik servisi ve web tasarım dalının yeterliliklerine sahip meslek elamanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü dal olarak tanımlanması uygun görülmüştür. Amacı Bu dalda hafif zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; bilgisayar montaj elemanı, bilgisayar kullanıcısı, bilgisayar teknik servis eleman yardımcısı ve web tasarım elemanı yardımcısı yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Tablo 1: Bilgisayar Teknik Servisi ve Web Tasarım Dalı Yeterlilikleri ve Modülleri 

 

04-06-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 04.06.2020 14:50 - Görüntülenme: 549
  Beğen | 5  kişi beğendi