YOZGAT / ŞEFAATLİ - İsmail Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İsmail Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yeni Mahalle Sağlık Sokak 66800 Şefaatli/YOZGAT
Vizyon
Gelişen teknolojiyle donanımlı en kaliteli eğitim ve öğretimi sunarak yurdunu ve ulusunu seven, çevresine öncülük eden, öğrenmeyi temel gereksinim sayan, çağdaş bir ülke insanı yetiştirmek, Sağladığımız kaliteli eğitim ve etkin yönetim anlayışı ile meslek liseleri arasındaki köklü tarihi zenginliğimizi öne çıkararak öğrencilerimizi yurtsever, sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda bireyler yetiştirerek, dün olduğu gibi yarın da ülkeye sektörel bazda donanımlı, meslek sahibi, tercih edilen insanlar yetiştirmek öncelikli hedefimizdir.
Misyon
Anayasada ifadesi bulunan Atatürk ilkeleri doğrultusunda çağdaş, laik, demokrat, yaratıcı bir eğitim anlayışı ile; değişime ve gelişime açık, kendinin ve değişen dünyanın farkında olan, aydın, kendine saygılı, milli değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek, Sağlam bir teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimin öneminin bilincinde olan ve bunu çağın genel konjöktürü doğrultusunda geliştirmeyi şiar edinen, yenilikçi, geleceği şekillendiren, vizyon sahibi, en son teknolojiyi ve gelişmeleri yakından takip eden ve uygulayan ülkenin sektörel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bireyler yetiştirmek.
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :1
08:10-12:10 13:10-16:40
Ulaşım
İlçemize ulaşım Yozgat otogardan kalkan minibüslerle sağlanmaktadır. Sabah 07:00 ve akşam 18:00 saatleri arasında her saat başı olmak üzere merkezden ilçemize ve ilçemizden merkeze dolmuş seferleri bulunmaktadır.Ayrıca Ankara-Kayseri ve Doğu Anadolu bölgesine bağlantıyı sağlayan demiryolu Yozgat´tan geçmektedir. Yerköy, Şefaatli ve Yeni Fakılı ilçelerinde tren istasyonu bulunmaktadır. Şefaatli gar istasyonu ise ilçe merkezimizdedir. (Şefaatli Tren İstasyonu Tel: +90354 564 11 72 )
Yerleşim Yeri
Şefaatli ilçemizde konaklama apartmanlarda ve müstakil evlerde yapılmaktadır. Dışarıdan ilçemize gelenler için apartmanlarda kiralık daireler bulunmaktadır. Apartmanlarda ısınma kalorifer ile sağlanırken, müstakil konutlarda sobayla ısınma da sağlanmaktadır. Apartmanlarda kiralar merkeze yakınlık derecesine göre 250 ile 350 arasında değişmektedir.
Okulumuz İl merkezine 40km ,şehir merkezine ise 1km uzaklıktadır.